Lumilautailu kehittää osaamista

Lumilautailu on mukava harrastus.

Lumilautailua voi kutsua enemmän elämäntavaksi kuin harrastukseksi, sillä se kirjaimellisesti vie mennessään! Tämä uskomaton talviurheilulaji tarjoaa ikimuistoisia hetkiä ja ainutlaatuisia kokemuksia. Nopea vauhti ja uskomattomat temput takaavat lajin monimuotoisuuden. Lumilautailussa on lukuisia alalajeja, joiden parissa voi kehittää omaa osaamistaan. Esimerkiksi half pipe on erinomainen vaihtoehto hurjapäille, jotka haluavat oppia temppuja paremmin.

Koordinaatiokyky kehittyy

Lumilautailu on harrastuksena kaiken kaikkiaan erittäin monipuolinen, sillä harrastajan koordinaatiokyky kehittyy vauhdilla. Liikkeet vaativat erilaisten lihasten käyttöä, minkä johdosta niin vatsa- kuin jalkalihakset ovat kipeinä ensimmäisten kertojen jälkeen. Positiivinen lisä on, että innokas urheilija voi nauttia tästä uskomattomasta elämyksestä raikkaassa ulkoilmassa!

Näin pääset harrastuksessa vauhtiin

Lumilautailun aloittamista voi kokeilla esimerkiksi vuokraamalla laudan paikallisesta laskettelukeskuksesta. Tällä tavalla on mahdollista tutustua lajiin ilman, että sitoo siihen välittömästi mukaan paljon pääomaa. Uusien lumilautojen hinnat pyörivät useamman sadan euron ympärillä, minkä takia ei kannata heti välittömästi ostaa omaa lautaa.

Nauti vauhdin huumasta Alpeilla

Harrastajat voivat nauttia upeista olosuhteista niin kotimaassa kuin ulkomailla. Esimerkiksi Keski-Euroopan Alpit tarjoavat uskomattoman elämyksen, jonka voi luoda niin off-piste-rinteissä kuin virallisissa paikoissa. Monien suosikkeihin lukeutuu esimerkiksi Ranskan Verbier, joka tarjoaa unohtumattomien kokemusten lisäksi käsittämättömän kauniita maisemia. Suomen sisällä esimerkiksi Ruka on vankkumaton lumilautailijoiden suosikki.

Suomalaiset loistavat maailman kärjessä

Urheilijatähdet ovat mukana kärkitaistelussa useissa eri lajityyleissä. Enni Rukajärvi onkin tuttu nimi lähes jokaiselle suomalaiselle, sillä hän kuuluu viime vuosien kirkkaimpaan kärkeen. Half pipessa, slopestylessa ja big airissa kilpaileva Peetu Piiroinen on niin ikään tuonut mainetta ja kunniaa suomalaisille kisatessaan arvostetuissa kilpailuissa ympäri maailmaa. Roope Tonteri on sen sijaan niittänyt menestystä slopestylen ja big airin parissa, joten sinivalkoiset värit ovat hienosti edustettuina maailman huipulla.